Cel mai bun Tiramisu oricand la tine acasa

Cel mai bun Tiramisu – istoric

Daca te-ai uitat pe pagina noastra cu deserturi sau chiar ai comandat de la noi un meniu complet cu deserturi, stii deja ca cel mai popular dulce de la noi este Tiramisu. Azi, Tiramisu este cel mai faimos desert din lume si este considerat un desert moden prin excelenta.

Termenul Tiramisu inseamna literalmente “pick me up”/ ridica-ma. Privine din dialectul treviso, Tireme su, ajuns in italiana ca Tiramisu, in a doua jumatate a secolului XX. Dovezile istorice arata ca Tiramisu isi are originea in Treviso in 1800. Se spune ca acest desert a fost inventat de o curtezana inteligenta din Treviso. Ulterior, acest desert afrodisiac a fost dezvoltat pentru a le fi oferit clientilor din casele de toleranta, cu scopul de a-si revigora energia si a rezolva problemele pe care le-ar fi putut avea cu indatoririle conjugale la intoarcerea la sotiile lor.

Aceasta pare sa fie originea desertului Tiramisu, un veritabil viagra natural din secolul al XIX-lea, servit clientilor din bordelurile Treviso.

Un pic mai tarziu, in centrul orasului Trevis, un vechi han din aceasta perioada, restaurantul Beccherie, a adaugat acest desert in meniul sau. Pentru a sustine povestea legendara, ingredientele Tiramisu au ramas aceleasi (hranitoare, pline de calorii si revigorante): oua, zaharuri, piscoturi, mascarpone, cafea si cacao.

De-a lungul secolelor, un val de prudenta populara a ascuns adevaratele origini ale desertului Tiramisu. De fapt, el nu a fost mentionat in arhive inainte de 1980.

Totusi, exista dovezi care demonstreaza prezenta acestui desert in ultimele secole pe mesele fastuoase ale gospodinelor. Multe bunici si strabunici din Italia obisnuiau sa prepare acest desert deosebit. Aceste doamne cu varsta peste 80 de ani descriu frumos indemanarea si pasiunea pe care le-au pus in pregatirea acestui desert special pentru familie si prieteni.

Inainte de aparitia electricitatii pe scara larga si a frigiderelor timpurii, acest desert se consuma, nu se pastra pentru mult timp. Era cunoscut doar in provincia Treviso si in zonele inconjuratoare.

Reteta Tiramisu provine de la sbatudin, care era un amestec de galbenus de ou batut impreuna cu zaharul utilizat in mod obisnuit de fermierii din Treviso ca remediu pentru cuplurile proaspat casatorite.

Scriitorul din Treviso, Giovanni Comisso, care a murit in 1969, a fost un savant si de asemenea cel mai experimentat martor al retetei originale Tiramisu. Poetul a scris in memoriile sale si a povestit celor apropiati cum bunica sa, Giuseppina, era  o iubitoare fidela a desertului Tiramisu si il alinta frecvent “Tirame-sospiro-su”. De multe ori, obisnuia sa-l deguste in serile de iarna, dupa cina. Aceste amintiri istorice demonstreaza ca reteta si desertul erau bine cunoscute in Treviso inca din 1800.

Acum tu poti sa comanzi cel mai bun Tiramisu din oferta noastra. Bucura-te de gustul sau demential, racoritor si plin de energie.

Lasă un comentariu

Call Now ButtonSuna Acum
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop