Cum sa mananci pizza ca un italian?

Cum sa mananci pizza ca un italian?

Cand ne gandim la Italia si la mancare, in doar cateva secunde ajungem la pizza. Italienii au propriile lor pareri despre toppinguri si dimensiuni, dar toti sunt de acord in privinta unui anumit lucru: pizza italiana autentica a luat nastere la Napoli. Margherita este stilul de baza si are cele 3 culori ale steagului Italiei: rosu, alb si verde. Ingenios, nu?

Pizza era candva un fel de mancare al sarmanului, o mancare nascuta din resturi de aluat folosit pentru coacerea painii. Numele sau provine dintr-o neintelegere a cuvantului grecesc “pitta”, care era o paine rotunda in Grecia. La inceput, pizza a fost acoperita cu ingrediente simple de la ferma, inclusiv cu ulei de masline si rosii proaspete.

Apoi, in anul 1889, Raffaele Esposito s-a decis sa adauge branza mozzarella pe pizza si sa o completeze cu busuioc proaspat. Mozzarella era de altfel unul din produsele principale in regiunea napoletana a Italiei.

Creatia a fost numita dupa regina Margherita de Savoia, sotia regelui Umberto I. Culorile au fost cele ale noului drapel italian: alb din branza mozzarella, rosu din rosii si verde de la frunzele de busuioc.

Cum sa mananci pizza ca un italian?

1. Nu cere doar o felie de pizza. In Italia, daca nu este vanduta pe strada sau “al taglio” (in felii dreptunghiulare sau patrate), pizza se serveste intotdeauna rotunda si pe o farfurie.

2. Poti sa tai tu pizza si sa o mananci apoi cu furculita si cutitul. Dar, la fel de bine, poti sa impaturesti/ pliezi o felie si sa o mananci direct cu mana. Retine ca pizza poate fi uneori foarte fierbinte asa ca poate fi mai dificil sa o pliezi si sa o mananci cu mana.

3. Nu te astepta la toppinguri neobisnuite pe pizza – fara ananas, pui, fara ketchup si fara parmezan ras pentru inceput. Daca vrei sa degusti pizza italiana autentica, poti ramane la ingredientele standard din meniu. Italienii sunt seriosi in ceea ce priveste pizza lor originala!

4. Nu cere niciodata sos suplimentar. Pizza italiana autentica este o experienta – bucura-te de ea.

5. Pizza se mananca rar la pranz in Italia – daca un restaurant o serveste la cina, exista putine sanse sa o gasesti la ei la alta ora. Asta pentru ca secretul unei pizza bune este pornirea cuptorului inainte cu cateva ore de coacere. De aceea, majoritatea restaurantelor din Italia nu ofera pizza ca optiune mai devreme in timpul zilei.

6. Exista o lege nescrisa care spune ca vinul si cappuccino nu se comanda niciodata alaturi de o pizza. Alegerile preferate sunt berea sau apa minerala. In zona orasului Sorreto, poti primi un pahar mic de Limoncello impreuna cu pizza si orice altceva vrei sa comanzi.

7. Italienii comanda de obicei cateva gustari inainte de a manca pizza (majoritatea gustarilor fiind prajite).

Ti-e pofta de o pizza? Comanda la noi si o poti degusta ca un italian sau ca un roman indragostit de pizza.

Lasă un comentariu

Call Now ButtonSuna Acum
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop