Cine a inventat pastele carbonara?

Cine a inventat pastele carbonara?

In Italia, pastele carbonara sunt mancarea de baza pentru orice student. Cand esti la universitate, ai intotdeauna spagette la indemana; la fel oua si branza. Altfel, pastele Carbonara se gasesc usor la orice restaurant si pot fi comandate direct acasa prin food delivery. Sunt ieftine, usor de preparat, satioase.

Cum sa nu le iubesti?

Cu toate astea, pastele carbonara pregatite cum trebuie sunt o chestiune intre arta si echilibru. Oul trebuie sa imbratiseze pastele fara sa devina lipicios sau sa le usuce. De asemenea, nu trebuie sa ramana crud. Echilibrul se refera la ingredientele potrivite.

Exista mai multe teorii despre inventia pastelor carbonara, iar potrivit uneia dintre acestea, carbonara a fost inventata in anii “Carboneriei”.

Dar, acum cativa ani, la stirile de la ora 8 in Italia, a aparut Renato Gualandi, un bucatar in varsta de 96 de ani din Bologna, care afirma ca el a inventat pastele carbonara. Se pare ca intr-adevar, Renato Gualandi a fost unul din cei mai influenti bucatari si proprietari de restaurante din Italia, dupa razboi.

paste , 9 motive sa iubesti pastele

Inventia lui Gualandi

Insusi Gualandi spune cum au aparut pastele Carbonara. Era anul 1944 si Italia era inca sfasiata de razboi. In acele luni, Gualandi lucrase in Riccione, un oras de pe litoralul Riviera Romagnola, cunoscut azi pentru plajele sale superbe si viata de noapte.

Cand Riccione a fost eliberat, Aliatii au decis sa sarbatoreasca dand o petrecere. Gualandi a fost cel care s-a ocupat de tot meniul. La acel banchet au participat mai multe nume cunoscute, cum ar fi Harold Mac Millan si generalii britanici Harold Alexander si Sir Oliver Leese.

Avand in vedere ocazia, Gualandi a trebuit sa prepare ceva gustos, dar numai cu ceea ce era disponibil in oras in acel moment – in mare parte alimente uscate din ratiile armatelor si putina carne. Gualandi a recunoscut ca a vrut sa gateasca ceva nou, care sa uneasca bucataria italiana cu cea anglo-saxona. Un pic inspirat si dintr-o traditie culinara slovena (o supa populara in Isdria, numita spikrofi), a preparat un sos pentru spaghete cu slanina, smantana, branza si galbenus de ou uscat, pulverizat cu un strop de piper proaspat macinat.

Nu credem ca mai este necesar sa spunem ca preparatul lui Gualandi a fost un real succes, care a trecut barierele timpului. Acum puteti comanda si voi minunatele paste carbonara. Formula noastra actualizata si innobilata cu bacon, ou, sos alb, parmezan si penne, va reprezenta un deliciu in orice moment al zilei.

Lasă un comentariu

Suna Acum
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop