De ce pizza te face fericit

20 Martie Ziua Internationala a Fericirii: De ce pizza te face fericit?

Pe 20 Martie este Ziua Internationala a Fericirii, un moment bun sa stam si sa cugetam la motivele pentru care pizza ne face ataaaat de fericiti. Nu e mult spus, pentru ca acest lucru este dovedit chiar de cercetarile stiintifice. Iata ce arata studiile.

Mirosul de pizza declanseaza fericirea

Un studiu din 2017 realizat de un brand renumit de pizza a constatat ca mirosul de pizza starneste un stimul de fericire. Pe un grup norocos de subiecti, s-au organizat mai multe petreceri de pizza si s-au monitorizat expresiile faciale ale participantilor folosind camere HD ascunse + tehnologie de recunoastere faciala. Rezultatul? Fericirea a ajuns la apogeu cand participantii au mirosit pizza pentru prima data (cand era gata coapta si scoasa din cuptor).

cuptor pentru pizza Cluj , de ce pizza te face fericit

Data viitoare cand ridici capacul cutiei de pizza, aminteste-ti asta si … zambeste! De fapt, ai putea chiar sa uiti acest fapt, pentru ca vei zambi oricum, inconstient.

 

Creierul tau tanjeste dupa pizza

Creierul este setat astfel incat sa-si doreasca alimente bogate din punct de vedere caloric; este un instinct de supravietuire de care nu am scapat inca, desi am evoluat atat de mult (speram sa nu o facem niciodata).

Nu ar trebui sa te simti niciodata vinovat pentru pofta de sare si grasime: este doar creierul tau lovit de putina dopamina la gandul unei mese bogate in energie. De aceea, o sa te simti atat de bine chiar daca doar te gandesti ca mananci pizza.

delivery Cluj pizza

Pizza e un aliment social

Pizza este cel mai bun aliment care poate fi impartit cu cei apropiati. Nimic nu se compara cu impartirea feliilor de pizza si degustarea acestora impreuna cu familia sau grupul de prieteni.

Carbohidrati = serotonina

Carbohidratii sunt esentiali pentru producerea serotoninei. Pizza este bogata in carbohidrati, ceea ce inseamna ca ajuta la obtinerea fericirii. Nutritionistii recomanda, de asemenea, sa consumati alimente cu triptofan pentru a face ca productia de serotonina sa fie cat mai eficienta. Alimentele cu surse bune de triptofan includ pasarile de curte, somonul, spanacul si ouale. Vrea cineva pizza cu pui sau peste?

Pizza este delicioasa

Si pentru asta nu este nevoie de niciun studiu suplimentar. Stim asta foarte bine si o simtim de fiecare data cand primim feedback-ul WOW din partea clientilor nostri…. si ne dam seama ca pizza te face fericit. Nu asteptati Ziua Internationala a Fericirii, ci simtiti fericirea in plinatatea sa cu o felie delicioasa de pizza. Comanda acum!

Lasă un comentariu

Suna Acum
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop